Thuiskomen

Bij jezelf

Liefdevol naar de kern
Mijn visie

Jij bent al heel

Emotionele en fysieke klachten ontstaan als gevolg van vastgezette energie in het lichaam. Ik leg niet de focus op de klacht, maar op het herstellen van de verbinding met jezelf. Wat wil die klacht vertellen? Het lichaam draagt alle antwoorden in zich. Die klacht is een kans; een ingang om in gesprek te gaan. Het is een uiting van het lichaam om te vertellen dat er op een diepere laag iets door jou gezien, gevoeld en erkend wil worden. Hierdoor komt die vastgezette energie los en kan het weer gaan stromen. Met als gevolg dat klachten verdwijnen. Je komt weer in verbinding met die diepere delen van jezelf die bij jou horen, maar je mogelijk vergeten, verlaten of vermeden hebt. Hierdoor zal je steeds meer de heelheid in jezelf herkennen.

Holistische benadering 

De mens in zijn geheel: lichaam geest en ziel. Geen stappenplan, maar volledig afgestemd op jou. Niet vanuit een ‘doen’ modus, maar vanuit zijn. Ik voel en beweeg intuïtief mee op alles wat ik waarneem. Jouw lichaam verteld en ik luister met mijn hele zijn. Ik weet, ik hoor, ik voel, ik zie, ik ben. Ik kijk voorbij maskers en voel voorbij woorden.. Ik kijk diep naar binnen en zie jou. Alles van jou mag er helemaal zijn. Ik nodig (afgesplitste ziel) delen van jou uit en help jou om daar zelf weer mee in verbinding te zijn.

Helen door middel van echt contact…

Niet van hoofd tot hoofd, maar van hart tot hart 

Hoe Trauma zich vastzet in jouw lijf

De psoas is de spier van de ziel. Als ons lichaam lichaam het signaal krijgt dat er een onveilige situatie is, reageert ons reptielenbrein door te vluchten, vechten, bevriezen of dissociëren.  Dit is een mechanisme vanuit het zenuwstelsel. Bij vechten of vluchten is er beweging, maar bij bevriezen of dissociëren wordt die vrijgekomen energie geblokkeerd en kan het lichaam niet ontladen, terwijl het lichaam wel ‘aan’ en alert blijft.

Ademhaling en Trauma

Ademen wordt door ons autonome zenuwstelsel geregeld/ gereguleerd. Als er iets (onverwerkt) getriggerd wordt wat door ons brein is bestempeld als onveilig veranderd direct onze ademhaling. Diep in je buik ademen is voelen. Veel mensen ademen niet meer naar hun buik, maar hoog in hun borst. Als je nog veel onverwerkt hebt, staat je zenuwstelsel altijd ‘aan’ in een alerte modus. Het gevoel van continue op je hoede zijn en onveiligheid. Om te helen heeft je lichaam ontspanning nodig. Met bewust ademhalen, ZEER afgestemd op de persoon, om het zenuwstelsel te KALMEREN kan dit helpend zijn in het proces en je lichaam over kan naar het zelfhelend vermogen.

 

 

Jezelf bevrijden

Helen van je innerlijke kind

Werkelijke heling komt vanuit een plek die je niet kan bedenken. Het is niet iets wat je kunt ‘doen’, maar gebeurd als ‘vanzelf’. Eigenlijk hoeven we niets te ‘doen’. We maken ruimte, zodat de heelheid weer kan gaan stromen. Het onzichtbare wordt zichtbaar. Dat kijken we aan. We zijn samen met dat wat is. In de onderstroom. Het is de onderstroom, die niemand ziet, maar wel je richting bepaald op ieder gebied.

Van hart tot hart

In alles wat ik doe is dit het meest belangrijk..

In verbinding ben ik aanwezig en creëer een veilige en heilige ruimte voor jou om te helen. Je kunt me zien als een gids die met jou meewandelt en het licht schijnt op dat wat door jouw lichaam gezien, gehoord en gevoeld wil worden. Jouw lichaam weet en ik stem mijzelf daarop af. Alles van jou is welkom.

Ik ben er voor jou

Je krijgt geen oordeel, mening of advies van mij. Ik laat me leiden door het veld vanuit zuivere afstemming en heldervoelend, horend en wetendheid. Als je met mij op innerlijke reis gaat dan ga je zelf ervaren hoe wijs je lichaam is. Hoeveel dieper het gaat dan enkel je mind. Ja we bewegen naar de schaduwdelen toe, maar vanuit vertraging, veiligheid, verstilling en zachtheid, waardoor er zoveel verbinding ontstaat. het is zo puur en helend. Je bevrijd jezelf en gaat lichter leven vanuit (zelf)liefde, (zelf)vertrouwen en innerlijke rust. In Lijn met je intuïtie, emoties, hart, ziel en (innerlijke) familieveld.

Aandacht voor alles van jou

Ik werk lichaamsgericht, trauma sensitief, energetisch en systemisch. Ik kijk systemisch naar jouw hulpvraag en neem al deze aspecten mee: concreet kun je dan denken aan jouw fysieke lichaam, je mind, energetisch lichaam (emoties) en spiritueel. Zo komen we tot de kern. De focus ligt niet op praten, analyseren of oplossen, maar op voelen, want voelen helpt je om een diepere verbinding met jezelf te krijgen te helen van trauma’s. En trauma’s worden vooral verwerkt door te communiceren met je lichaam, te voelen en te leren reguleren.

Ontmengen (innerlijk kind helen)

Ik help je door te leren ontmengen van de verschillende delen in jou. Denk hierbij aan jouw gezonde volwassen delen en de innerlijke kinds delen die bestaan uit jouw beschermdelen en traumadelen. Door contact te maken met al die delen in jezelf (je innerlijke familie) ga je jezelf weer heel voelen en kom je thuis bij jezelf. Alle (kinds)delen WELKOM. In alles wie je bent, met alles wat er is.

Heling vind plaats in het hier en nu 

We zijn in het Hier en Nu. Hier vind de Heling plaats. We verbindingen vanuit heel veel bedding, hulpbronnen en contact met de gezonde volwassen delen met de trauma delen. Door deze te erkennen en doorvoelen vind er heling plaats. Jouw levensenergie gaat weer stromen.

 

Veilige setting

Een veilige omgeving is prioriteit. Ik deins niet terug als het intens wordt, maar help jou om te reguleren. Dankzij mijn eigen ervaringen heb ik een radar voor onveiligheid en weet ik hoe ik kan afstemmen om een veilige basis te creëren. Ik durf me te laten raken en geraakt te worden. Wil je meer weten over mij lees dan de ‘over Sandy’ pagina.

‘Tools”

Het gaat NOOIT om de tool. Het is een hulpmiddel, maar waar het over gaat is mijn kwaliteit van ZIJN. Zo maak ik gebruik opstellingen. Dit helpt jou om inzicht te krijgen in bepaalde dynamieken en patronen die zich steeds blijven herhalen. Met een opstelling wordt alles zichtbaar en kom je snel tot de kern, waardoor je patronen kan doorbreken en helen. Op een veilige manier stellen we zowel jouw innerlijke (familie) delen als jouw familiesysteem en eventuele andere systemen op.

Z o werk ik ook met Transformatie Coaching, waarin je blokkades kunt herkennen, erkennen en doorvoelen. Het werkt heel diep terug tot waar de blokkades zijn ontstaan. Ik werk met de Helende Reis en ook met hele diepgaande Innerlijke reizen. Afgestemd op jou maak ik gebruik van Ademtechnieken,  lichaamswerk, meditatie en muziek, waarin ik samenwerk met mijn sjamanendrum en Spirit.

Vertraging

Vanuit mijn kennis en ervaring met trauma weet ik dat vertraging essentieel is. Dit is, naar mijn mening, een voorwaarde om te werken met trauma. Ik doe NIET aan de Quick fix. Maar doe wel heel diep transformatie en proces werk:

Samen ‘bouwen’ we aan jouw fundering in een veilige setting. 

Ik ga pas de ‘diepte’ in als jij voldoende hulpbronnen, veiligheid en bedding ervaart in jezelf om te bewegen naar jouw meest onveilige delen. Ik zal daarin ALTIJD jouw lichaam volgen. Vanuit een basis en voldoende regulatie. En door eerst te vertragen gaan we sneller.

Zelfhelend vermogen

We werken met de wijsheid en het zelfhelend vermogen van het lichaam en activeren/ versterken deze.

 

Innerlijke Verbinding

Voel jij dat het tijd is? Om terug te gaan naar de kern? 

Leven vanuit je hart in verbinding met je lichaam en ziel. Ik geloof dat ook jij dit kunt en ik wil met liefde jouw gids zijn hierin. Zodat jij weer in connectie komt met je essentie, met wie jij werkelijk bent. Je leert communiceren met de verschillende delen in jou, vanuit je gezonde delen met je overleef- en trauma delen. In verbinding met jezelf en het leven EN jij weer wordt herinnert aan dat wat al die tijd al in jou aanwezig is: liefde, licht en vreugde. 

Dat is wat jij verdiend 

Dat is wat jij meer dan waard bent

Vanuit mijn liefdevolle, pure zijn.

Sandy, de liefdevolle strijder 

 

Mogelijkheden
Om samen met mij te werken aan jouw transformatie

Traject: een innerlijke vindtocht naar wie je werkelijk bent 

Diepe innerlijke reis(dag) 1 op 1

Retreat

In verbinding met je intuitie, ziel, emoties, lichaam, mind en de verlangens van je hart 

Jezelf bevrijden door echt weer helemaal jezelf durven zijn, te leven in alignment

Samen met jouw familieveld en je ziel met voorouderlijk werk en (familie) opstellingen

Jouw intuïtie is jouw superpower