Van hart tot hart

Verbindende Retreats
Van hart tot hart

Waarom juist verbinden in een groep? 

Of je nu kiest voor individueel, een groep, een dag of een week, ieder retreat is anders. Ik geloof dat je niet voor niets samenkomt. Je bent altijd op de juiste tijd op de juiste plek en heel eerlijk: soms zijn dingen gewoon TE bijzonder om er woorden aan te geven… Dus kom het vooral ervaren <3 Want ieder retreat is uniek en ieder retreat is anders. 

Mogelijk voel jij het verlangen, maar weet je niet goed wat je kunt verwachten en vind iets in jou een groep nog best spannend. Weet je lieve jij, dan is alleen al het instappen z’n helende beweging. en daarbij ben jij waarschijnlijk niet de enige die het spannend vind. Jij komt, net als de rest binnen met je eigen ‘rugzakje’. En misschien vind de ene het het iets spannender dan de ander, maar je gaat het samen aan. Maskers gaan af, er is openheid, er zijn tranen. zowel jij als de ander mag er helemaal zijn in ieder zijn kwetsbaarheid.

Hierdoor kom je snel met elkaar op diepere lagen en ontstaan er diepgaande gesprekken. Alleen dit alles is al zo helend, verbindend en transformerend. Je leert elkaar in z’n korte tijd vaak beter kennen dan vele mensen in je eigen omgeving. Zelfs al in één dag. 

Veilige setting

Dit kan alleen als er een veilige bedding is in de ruimte en daarvoor ben ik, samen met degene met wie ik eventueel werk. Ik zet die veilige en helende space voor jou neer. Vanuit mijn zijn: open, puur, kwetsbaar en vol liefde en licht zet ik een veilig energieveld neer. Dit is zo voelbaar dat je als vanzelf hierop ‘meelift’. Ik volg ten alle tijden het veld, zonder oordeel ben ik en blijf ik aanwezig en afgestemd. Alles van jou is welkom. niets is mij teveel of te gek en ik blijf liefdevol aanwezig bij alles wat is en wat gezien, gevoeld en gehoord wil worden. 

 

We gaan Vertraagd en Liefdevol naar de kern

Ik werk lichaamsgericht, trauma sensitief, energetisch en systemisch. Ik kijk systemisch naar jouw hulpvraag en neem al deze aspecten mee: Hierbij kun je denken aan jouw fysieke lichaam, je mind, energetisch lichaam, emoties en spiritueel. Zo komen we tot de kern. De focus ligt niet op praten, analyseren of oplossen, maar op voelen, want voelen helpt je om een diepere verbinding met jezelf te krijgen te helen van trauma’s. En trauma’s worden vooral verwerkt door te communiceren met je lichaam, te voelen en te leren reguleren. 

Een opstelling is een ’tool’ die jou helpt om inzicht te krijgen in bepaalde dynamieken en patronen die zich steeds blijven herhalen. Met een opstelling wordt alles zichtbaar, waardoor je die patronen kan doorbreken en helen. Ook jouw ‘rol’ als representant verteld iets over jezelf en brengt heling met zich mee. Je hoeft dus niet de vraaginbrenger te zijn voor een helende ervaring. Je mag erop vertrouwen dat je precies het juiste ontvangt. 

We blijven samen in het Hier en Nu. Vanuit heel veel bedding, hulpbronnen en contact met gezonde volwassen delen verbinden we met de innerlijke kindsdelen (beschermdelen en trauma delen).  Ik zal altijd de taal en wijsheid van jouw lichaam volgen en werk met je door te ontmengen en vanuit vertraging. Vertraging is, naar mijn mening, een voorwaarde om te werken als opsteller. Juist omdat je zo snel naar de kern gaat is gedegen kennis over trauma een must. 

Jezelf bevrijden

Hoe vaak voel je nou echt de hele dag door dat ALLES klopt? Ik ervaar het steeds weer tijdens de retreats. En niet alleen ik, alle deelnemers zeggen hetzelfde. Kun je voorstellen hoe het zou voelen als je samen bent met andere vrouwen en je helemaal jezelf durft te zijn? Eén van de vrouwen zei op de laatste dag van het retreat in Spanje tegen mij: ‘Normaal ervaar ik altijd schaamte en als ik dan iets deel in de groep, voel ik me oncomfortabel en zenuwachtig. Dat heb ik nu geen enkel moment gevoeld!’. Kun je het je voorstellen? Dat je je zo veilig kunt voelen in de groep? En hoeveel dat betekend en heelt in jou?

Voorbij de woorden

Ontmoeten we onszelf in de ander. Dit is zo voelbaar bij de deelnemers, verwoord in jij en ik: wetende dat jij veilig bent bij mij, voelende dat ik veilig ben bij jou: kijken mijn betraande ogen de cirkel rond en ontmoet ik liefdevolle ogen. Voorzichtig kijk ik nogmaals en ontmoet ik weer een liefdevolle blik. Mezelf helend in al deze ontmoetingen: in de ontmoeting met jou, in de ontmoetingen met mezelf. Blijf ik bij mij, kom ik meer thuis in mij. Want net zoals jij er helemaal mag zijn, mag ik er helemaal zijn. Alles van jou doet er toe en alles van mij doet er toe. Ik mag blijven bij mezelf. Ik open weer mijn hart. Kwetsbaar en kracht 

Liefdevol naar de kern

Samen in een krachtige cirkel 

Met elkaar, Jezelf bevrijden

In zoveel verbinding en liefde

Je kunt half niet bedenken hoe transformerend het is in een groep

We werken met de liefdevolle kracht van Cacao. We werken samen met het veld van onze voorouders en Spirits. Met de helende werking van opstellingen en we zijn in de onderstroom.

Het is de onderstroom die niemand ziet, maar jouw richting bepaald op ieder gebied. 

Dit wat ik uitdraag, zit 18 jaar ervaring in therapie- en hulpverleningsland. 9 opleidingen  en mijn ervaringsdeskundigheid. Alles waarvan ik ben geheeld: ‘niet-aangeboren hersenletsel, Whiplash, lactose-intolerantie, traag-werkende maag, zelfverwonding, verslavingen, suïcidaliteit, hoofdpijn, buikpijn, Astma, blaasontstekingen, paniekaanvallen en de vele psychische diagnoses… Alles had een linkje aan TRAUMA. en Alles was te helen. Deze wijsheid zit in mij en in alles wat ik uitdraag werkt het van mij door naar jou. Ik wil dit voor jou!  

Dus lieve vrouw, 

Als jij voelt dat het tijd wordt voor het diepere werk. Als je echt op diepe levels wilt connecten met jezelf, je ziel, je voorouders. Eigenlijk met je hele wezen… dan kom ik met liefde als een gids naast je staan. Daar waar jij, of iets in jou, nog in het donker staat, ben ik er voor jou. En niet alleen ik: wij zijne en sisterhood met de vrouwen die instappen. Ook zij zijn er voor jou, ook jij kunt er zijn voor hen. Verbindingen voor het leven…

Puur en alleen door jezelf te helen, doe je zoveel waardevols en goeds voor jezelf, de mensen om je heen, je kinderen en voor de wereld. Hoe zou de wereld eruit zien als we allemaal zouden leven in alignment? Dat we dicht staan bij de natuur, onze natuur, in verbinding met onszelf en het leven. Aanwezig zijn in het leven. Zijn met alles wat is. Leven vanuit liefde en vertrouwen, in de flow van het leven zelf. 

 

hart tot hart

Ken je dat gevoel? Dat er iets op je pad komt en diep vanbinnen voel je: hier moet ik bij zijn.

Misschien heb je tijdens het lezen van deze pagina al iets gevoeld hoe het vanuit mijn hart naar jou hart toe stroomde.  Dat is exact hoe ik ‘werk’ en dat voel je tot in het diepste van je kern als je samen met mij ‘werkt’.

Heel bewust zet ik ‘werk’ tussen aanhalingstekens want dit is geen werk. Dit is zielsmissie. En ook dat voel je….

In September 2023 vond het eerste meerdaagse Retreat in Spanje plaats. Daarna startte het 6 maanden Life- Changing traject met 6 retreat dagen – mentorship en online traject. En in Maart 2024 gaf ik een meerdaagse Retreat in Nederland. Diep onder de indruk van de transformaties: echt Mindblowing en waanzinnig! Er gaan nog vele volgen.  

Retreat Nederland Maart ’24

Life-Changing 6 maanden traject 

Z’n diepe verbindingen

Op reis in jezelf

Met hulpbronnen

Zachte aanraking van mij

Testimonials

Rise Up Retreat Spanje

Ynta zei: ‘de video mag de hele wereld in’ 

Ynta van den Anker

Rise Up Retreat Spanje

Aflevering #326 Van chaos en Depressie naar je kracht, ben ik in gesprek met Lieke Meijer

Lieke deelt over wat het retreat in Spanje voor haar heeft betekend. Ze deelt heel puur in kwetsbaarheid hoe het met haar ging voor het retreat, waar ze tegenaan liep en hoe ze zich voelde. We praten over haar ervaringen en beleving tijdens het retreat en vervolgens deelt Lieke hoe deze week haar leven heeft veranderd. Want nu 4 maanden (jan 2024) verder voelt en ziet alles er zo anders uit voor haar. Echt een AANRADER om te luisteren, want wat er mogelijk is in een aantal dagen… Dit gunde ik haar zo en dit gun ik jou ook! 

Dankjewel lieve Lieke

Rise Up Retreat Spanje

In deze aflevering #44 verteld Hari-Mander uitgebreid over haar ervaring. 

Ze deelt in de video hoe de week eruit zag. Wat je kunt verwachten, wat het haar heeft gebracht en hoe het na het retreat met haar gaat. Ook deelt ze wat de kracht van de groep voor haar heeft betekend en hoe de andere vrouwen hebben bijgedragen aan haar helende reis. 

Ze zit met tranen in de aflevering en ook bij mij liepen de tranen over mijn wangen en het kippenvel over mijn lichaam. 

Hari-Mander Narang

Rise Up Retreat Spanje

Short video 

 Hari-Mander Narang

Retreat Nederland maart ’24

Lieve Sandy, 

Vier intense dagen op een fantastische locatie met 6 dappere vrouwen die hun proces aangingen. Geen verwachtingen, het mocht ontstaan en alles klopte. Daar, in alle veiligheid, bedding en vertraging kon ik me laten raken, zien wat gezien wilde worden. Zonder uit te checken deze keer, door te zijn met wat er was en is. Langzaam komen stukjes van mij terug, stukjes voor wie het toen en daar teveel was. Als de stilte in al die stormen was jij daar lieve Sandy en je bleef. Nu weken later druppelen inzichten nog steeds door, voel ik me helderder, meer aanwezig. Steeds meer mezelf, steeds meer heel. Dankjewel lieve Sandy ❤️

Sophie Tax

Opstellingen – retreat dag

Mijn ervaring van de opstellings-dag met Sandy en Milou

Mee gaan in jouw flow en behoeftes EN je gedragen voelen. Dat is wat deze dames neerzetten. Ze geven je de ruimte om mee te gaan wat voor JOU op het moment nodig en goed is. (Is dat binnen/buiten etc) maar zijn daarbij ook constant in verbinding. Voelen mee. En daardoor kon ik mij veilig en gedragen voelen. Vanuit rust en vertraging gaven ze ruimte aan wat voor jou zichtbaar mocht worden. Ieder met hun eigen kracht.

Heel erg dankbaar voor deze dag. En ik zou het iedereen aanraden als je meer helderheid wilt over je familiesysteen maar dit in een intieme en veilige setting wilt ervaren🤍🤍🤍heel erg bedankt ladies!

Ellen van de Venne

Retreat Nederland maart ’24 deel 1

Het is nu één maand geleden dat ik het trauma retreat bij Sandy heb gevolgd. Ik kon tijdens en na het retreat al zeggen hoe geweldig het was, maar nu pas kan ik echt terugkijken nadat ik weer geland ben. Die landing duurde wel 3 weken, dat zegt wel hoeveel er in werking is gezet. Nu tijdens de integratie voel ik echt zoveel verschil, zoveel groei. Erg dankbaar daarvoor!🙏

Het retreat was erg fijn. Ik voelde me meteen vanaf het moment van binnenlopen op de 1e dag erg welkom en gezien, maar vooral ook erg veilig. Die veiligheid stond het hele retreat voorop, voor iedereen. De dagen waren fijn ingedeeld met mooie onderdelen afgestemd op de groep, waarbij er ook voldoende ruimte was voor eigen vrije tijd. We waren met een kleine groep vrouwen waarbij er genoeg aandacht was voor iedereen persoonlijk.

Retreat Nederland maart ’24 Vervolg

 Sandy voelde hierbij precies aan wat voor wie nodig was. Ook de groep zelf klopte precies. Zes verschillende vrouwen, maar met veel overeenkomsten in hun thema’s. We hebben samen gedeeld, gelachen, gehuild, geschreeuwd, gedanst, gekletst en nog zoveel meer..
Verder was alles top verzorgd, super mooie locatie met ieder een eigen kamer, heerlijk gezond eten en als begeleider had ik niemand anders kunnen wensen dan Sandy.
Ik voelde me gezien en gehoord door haar, ze is heel zacht, open, in verbinding met zichzelf en kan daardoor ZIJN in alles wat er is, ook wanneer het even teveel werd voor iemand. Door haar afstemming op de groep, maar ook op iedereen persoonlijk kreeg iedereen dat wat zij nodig had. Zoveel vertraging, verbinding en liefde. Nogmaals dankjewel Sandy. Erg dankbaar voor deze dagen!💛

Ellen

Rise Up Retreat Spanje

Langere video

 Hari-Mander Narang

1 day Retreat

Wat een enorme, fijne, bijzondere, intense, indrukwekkende, liefdevolle dag. Ik voel me ook echt ergens een stuk bevrijd. En dank voor hetgeen jullie deden op de moeilijke momenten, met een handoplegging en energieën en aanwezigheid. Jullie hebben echt een gave. Ook de liedjes waren ontroerend en fijn en happy ook. Ik voelde me vrij snel na binnenkomst ook veilig en op mijn gemak. Dit was anders toen ik de auto in stapte vanochtend en bij binnenkomst toen trilde ik enorm van de spanning. Helemaal top.

Rouven

1 day Retreat

Lieve Sandy,

Jeetje waar moet ik beginnen. Wat een ervaring! woorden zullen nooit dekkend genoeg zijn om mijn ervaring te omschrijven. Woorden zijn niet genoeg om waarde te geven aan deze dag. wat fijn dat je er voor mij was, wat fijn dat je bij mij zat, wat fijn dat je mij geholpen hebt, wat fijn dat je je hand reikte. Lieve Sandy, Dank je wel!

Rob

1 day Retreat

Het was een intensieve mooie dag. Ik hoorde gelijk diezelfde dag van mijn omgeving dat ze een glimlach bij me zagen die ze in jaren niet hadden gezien. Ik ervaar rust en balans in mijn lichaam. ik merk nu nog dat er van alles stroomt en op zijn plek valt. ik heb heel goed geslapen. dat heb ik in tijden niet gedaan.

Iris

Lieve Milou en Sandy, 

Wauw het was z’n mooie, intense en bijzondere dag vandaag. Dankjewel dat jullie er waren. Het voelt zo vertrouwd en fijn bij en met jullie. Voelde me meteen op mijn gemak en veilig om mijn emoties toe te laten. Dankbaar voor de processen en inzichten die zijn ontstaan. Op de terugweg kwam het lied ‘de engelbewaarder’ voorbij en ik voelde me bevrijd van ballast die ik al heel lang bij me draag. 

Lieke Smits

deel 2.

Thuis kreeg ik een intense knuffel van mijn zoon en die voelde ik zo binnenkomen. Tijdens het avond eten bespraken we de dag en ik vertelde ook mijn ervaring. Er werd geluisterd zonder oordeel en dat voelde zo fijn. Mijn zoon vroeg door over mijn zusje, zij was dus het middelste kind mama? dankbaar en mooi hoe dit meteen doorwerkt in het gezin. dankjewel lieve meiden voor deze mooie inzichten

Lieke Smits

Lieve Sandy

Ik wil nog even benaderukken dat ik me zo veilig voelde met jou aan mijn zij. Door jou kon en mocht ik kwetsbaar zijn. Super dankjewel nogmaals daarvoor. Deze week voel ik een soort van rust over me heen ofzo. Ik hoef minder te vechten voor mijn gevoel en kan meer in verbinding komen met mijn zoon en ook naar mijn ouders voel ik een soort rust. ik kan meer accepteren wat er is en heb minder het gevoel van verantwoordelijkheid naar mijn ouders. ik doe mijn ding en zij hun ding en dat is oke. voelt heel fijn.

Lieke Smits

Nog veel meer Reviews

Mijn werkwijze

Wil je erbij zijn? 

Sandy Kremers

Foto’s  van het Retreat in Spanje zijn gefotografeerd door Lianne Kruese | Instagram @ belovedstories.photography